Schoenenstress

Jeej! De zomer komt eraan. Ok, officieel is het nog winter, maar toch. De zon schijnt en het is warm genoeg om op het terras te zitten. Dat ik volgende week nog op wintersport ga probeer ik voorlopig maar even te negeren. Want sinds vorige week heb ik de zomer in mijn bol!

En dat biedt perspectief, want schoen-technisch is de lente nu eenmaal het leukste seizoen. Je hoeft niet meer in bergschoenen de sneeuw in of in regenlaarzen door de plassen. Mooi weer betekent meer keus: laarsjes, pumps, sandalen, slippers… Met als grote vraag van elke dag: welke schoenen trek ik aan?

Nu moet ik bekennen dat ik de dag vaak begin met deze vraag. Want de weersomstandigheden in combinatie met de geplande activiteiten scheppen een aantal randvoorwaarden die het gemakkelijker maken om te kiezen uit de 62 paar die tot mijn beschikking staan.

Helaas gaat het desondanks weleens mis. Zo kwam ik ooit op een zakelijke trip naar Brazilië aan op bestemming met drie paar mooie hakken toen bleek dat we een week lang alleen maar open mijnen zouden gaan bezoeken. En voor een presentatie tijdens een paper development workshop moest ik mijn leuke jurkje combineren met een paar (geleende) roze pantoffels, omdat buitenschoenen niet waren toegestaan in de chalet. It’s a tough life…

Maar… oefening baart kunst en na ettelijke jaren oefenen denk ik dat ik de beslissing kan terugbrengen tot drie eenvoudige stappen:

1. Het weertype.

Eigenlijk de voornaamste beperkende factor in de schoenenkeuze. In de winter zijn open muiltjes en slippers nu eenmaal niet erg warm. Bovendien houden ze je voeten niet droog in de sneeuw of regen. Tijdens een mooie zomerdag, daarentegen, zijn die hoge laarzen vaak net iets te warm en eerlijk is eerlijk, combineren ze ook net iets minder leuk met een mooi jurkje. Ik kijk daarom ’s ochtends altijd eerst even op de weerapp om te weten wat voor weer ik kan verwachten.

2. Type dag.

Tenzij je in een onderzoeksomgeving of in de IT werkt (volgens mij kan daar echt alles!), is het verstandig om ook even na te gaan welke afspraken of actviteiten er voor een dag gepland staan. Dagje Efteling? Laat die hakken maar thuis. Belangrijke klantenafspraak? DICHTE schoenen. Oók als het 30C is. Oh ja, en een panty. Het strand? Vooruit, nu kun je eindelijk slippers aan! Wel naar kantoor maar nog lege ruimte in de agenda? Neem dan het zekere voor het onzekere. Niets zo genant als met je ongelakte nagels in sandalen ineens op een afscheidsborrel staan (tenzij je in de IT werkt natuurlijk).

Tip voor als je geen risico wilt nemen: een paar pumps op kantoor laten staan. Een lifesaver als je er in de auto halverwege je werk achter komt dat je je roze gympen nog aan hebt, maar ook naar een promotiecommissie moet!

3. Type schoen.

The moment you’ve all been waiting for

Op basis van het weertype en het type dag, heb ik de beslissing teruggebracht tot 12 hoofdcategorieën. Hierbinnen kun je vervolgens helemaal los gaan! Op een regenachtige koude dag kies je bijvoorbeeld een leuk, net laarsje uit (pas wel op met suède) en op een mooie, warme zomerdag kan je prima in een leuk sandaaltje naar je werk gaan. En als je gaat voetballen? Badslippers 🙂

One comment

  1. jolandaweidecorbioncomJolanda · februari 21, 2019

    Over die badslippers meen ik me te herrineren dat Lotten en Daan een andere mening hebben 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s