Minimalistisch

Dat winterkamperen helemaal niet oncomfortabel hoeft te zijn, blijkt op de, van alle gemakken voorziene camping, in Sölden. Het faciliteiten gebouw telt maar liefst 4 verdiepingen en beschikt onder andere over een skiruimte, een droogruimte, privé badkamers, een fitness en een hondendouche. Om maar wat te noemen.

Maar het allerfijnste is natuurlijk ook de aanwezige sauna en wellness faciliteiten. En daar deed zich vandaag een nieuwe openbaring voor: vanaf een uur of 16 gaan links en rechts de campers open en komen de kampeerders gehuld in een dikke badjas, op badslippers en gewapend met een badlaken tevoorschijn. Op weg naar de sauna. Terwijl wij ons ongemakkelijk proberen te verhullen in een handdoekje van 40x100cm (we reizen immers minimalistisch), schuifelt de ene na de andere kampeerder comfortabel en van alle gemakken voorzien de sauna in.

Daarbinnen is het zo mogelijk nog interessanter, want de sauna is zo ingericht dat we tegenover onze buren zitten. Er zijn dus twee opties: zoek de verschillen, of proberen door het kleine raampje een glimp van de ondergaande zon op de bergtoppen op te vangen. Het blijkt dat al onze mede-kampeerders ook echte natuurliefhebbers zijn: gebiologeerd staren we allemaal uit het raam. Tot de zon onder is en we onze piepkleine handdoek weer om proberen te doen op weg naar de douche…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s