De wintercamping (deel 2)

“Als je iets doet, moet je er ook helemaal voor gaan”. Dat moet ik vast gedacht hebben, toen ik, in wat nu een vlaag van verstandsverbijstering lijkt, instemde met het boeken van de wintercamping in Sölden. In februari. In wat zo’n beetje de koudste week van het jaar lijkt te zijn.

Met lood in de schoenen vertrokken we gisteravond richting Oostenrijk. De verwachting voor de komende dagen? Berekoud, met nachtelijke temperaturen tot aan -19C. Maar ook Kaiserwetter, dat dan weer wel!

Eenmaal aangekomen in Sölden bekruipen me twee gedachten: de eerste is een herinnering aan een eerdere vakantie in Sölden, waarbij we op weg van het appartement naar de lift steevast langs de camping liepen. En wij ons hardop afvroegen wie er in godsnaam in de winter op een camping gaat staan.

Tien jaar later staan we zelf aan de incheckbalie… En daar bekruipt me de tweede gedachte: wie zijn in vredesnaam die mensen die in groten getale kiezen voor het discomfort van een camper of caravan in plaats van een heerlijk, zeer warm en goed verzorgd pension? Met ontbijt? Want het moet gezegd: de camping staat he-le-maal vol! Alsof je een steen optilt en eronder een hele aparte wereld blijkt te zijn!

Nadat we de camper hebben geparkeerd, de muts erop hebben gedaan en onze snowboards in het overvolle skiraum hebben gezet, resten ons twee opties: in de camper opwarmen met een kopje thee of in volle ontkenning snel de kroeg in. We kiezen voor het laatste en doen nog even alsof we hele normale wintersporters zijn.

Maar na het eten moeten we er toch aan geloven: de camper is ons enige toevluchtsoord. Terwijl de temperatuur buiten is gedaald tot -6 en het binnen nog -1C is, trekken we onze nieuwe warme sokken aan en wachten geduldig tot ons huisje wat is opgewarmd. Vannacht gaan we ons wapenen met warme slaapzakken en een dekbed. Ik vertel mezelf dat ik in het ergste geval de nacht kan doorbrengen in het verwarmde toiletgebouw.

Morgen wachten ons witte pistes en zonnetjes ☀️. Nu maar hopen dat we voldoende diesel hebben om de koude nacht door te komen! 🥶

One comment

  1. Jolanda · februari 9

    Lekker tegen elkaar aankruipen vannacht! En veel plezier op de piste!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s