Het team is weer compleet!

Yesss! Zojuist hebben we Lotte en Daan opgehaald op het vliegveld! En gelukkig waren we op tijd..

We besloten namelijk de bus te nemen. En dat liep natuurlijk weer niet zoals we wilden. Lotte en Daan zouden om 18:00 aankomen op het vliegveld van Lima. Om de dag een beetje goed door te komen (we zijn natuurlijk al de hele nacht wakker om alle etappes van hun reis op de voet te kunnen volgen), besluiten we ons eerst tegoed te doen aan een lunch van 11 gangen bij Maido – nr 7 op de lijst van beste restaurants ter wereld. Super lekker en goed voor maar liefst 2,5 uur “vermaak”.

Rond 16:30 nemen we de bus naar het vliegveld. Lekker midden in de spits zodat we met volle teugen kunnen genieten van de rijkunsten van onze buschauffeur. En die liegen er niet om. De totale rit duurt twee zenuwslopende uren, en niet in de laatste plaats vanwege de capriolen van onze chauffeur en de andere weggebruikers. Want het is dan wel spitsuur, bij onze chauffeur geen gebrek aan assertiviteit en dus wordt er veelvuldig van rijbaan gewisseld. Dat de passagiers daardoor midden op de weg in- en uit moeten stappen is blijkbaar bijzaak. Dat de auto die hij afsnijdt moet uitwijken naar een stoep vol wachtenden blijkbaar ook. Net als de rest van de passagiers proberen we te ontspannen en doen we alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De passagier naast mij is zelfs zo ontspannen dat ze het grootste deel van de reis met haar hoofd op mijn schouder een tukkie doet. Het openbaar vervoer in Lima: ik kan het iedereen aanraden.

Maar na twee spannende uren is het dan echt zover. We komen tenauwernood op tijd aan op het vliegveld van Lima en een klein half uurtje later komen Lotte en Daan de ontvangsthal ingelopen. Alles is goed gegaan, ze hebben ieder zeker vier films gekeken en minstens zoveel zakken snoep weggewerkt.

En met hun komst is ons team weer compleet! De komende maand gaan we met zijn vieren door Peru reizen en de Galapagos eilanden bezoeken, waarna we met zijn allen terug naar huis gaan. Jippie!

3 comments

 1. Monique · juli 12, 2018

  Haha ik geniet van jullie stukjes, ik zou ze graag nog langer willen hebben!! Ik leer er ook van. Zuid America nooit op mijn lijstje zetten. Dat met die rug tassen en al die handen in jullie spullen…euwwww EN als ik nu lees dat je zegt ” en dan gaan we richting huis” is het voor jullie ook zo snel gegaan ??

  Like

  • Vareska · juli 12, 2018

   Leuk dat je ervan geniet! Jaaa de laatste fase van de reis is nu wel echt aangebroken en met name de laatste paar weken zijn zeker snel gegaan! Maar we hebben nog 1 maand he!

   Like

 2. Jolanda · juli 12, 2018

  Fijn dat het allemaal goed gelopen is! Toch ook spannend voor Lotte en Daan of het zou lukken. Wij kijken ernaar uit dat jullie weer thuis zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s