Beach life is the best life

Mijn eerste ervaring met een “tropisch” strand was tijdens de vakantie die ik met mijn ouders en broer maakte naar Florida. Zeventien jaar was ik en ik kan me nog goed herinneren hoe opgewonden ik was bij het zien van zoveel palmbonen en kokosnoten. Selfies nam je toen nog niet, maar er zijn uiteraard genoeg foto’s gemaakt van mij bij de palmboom en de kokosnoot die ik destijds mee naar huis nam, ligt nog steeds te pronken in mijn woonkamer.

Sindsdien heb ik heel wat mooie en echt tropische stranden bezocht en onze grote reis was wat dat betreft een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het Nederlandse strand vond ik echter altijd maar saai en voordat we een strandhuisje in Hoek van Holland kochten, was ik dan ook zelden op het strand te vinden. Want hoe kan een enigszins bruin strand grenzend aan een grijze zee nou tippen aan witte stranden met palmbomen tegen een azuurblauwe achtergrond?!

De voornaamste verschillen zitten ‘em natuurlijk vooral in de kleur en de structuur van het zand, het aantal mensen en (wellicht samenhangend met het voorgaande) het aantal vuilnisbakken. Het zand is hier bij lange na niet zo wit als het zand in 17 Islands Marine Park in het noorden van Flores (Indonesie) en in Frans Polynesie (bounty bounty!) en ook niet zo fijn als het zand in Tortuga Bay op Santa Cruz (Galapagos eilanden). En ja, het kan hier redelijk druk zijn, zeker op een mooie weekenddag. En ja, het uitzicht wordt behoorlijk gedomineerd door de blauwe prullenbakken die elke 20m geplaatst zijn.

Maar het moet gezegd: ook het Nederlandse strand heeft echt mooie kanten en de zonsondergangen in Hoek van Holland (geloof het of niet) kunnen zich zeker meten met de zonsondergangen die we op andere stranden hebben gezien. Om een beetje zacht te landen, brengen we de laatste dagen van onze vakantie dus door op het Hoekse strand, waar we ’s nachts luisteren naar het geluid van de zee en overdag genieten van het strand en de warmte van de zon en waar we bijna elke avond, als de dagjesmensen naar huis zijn, getrakteerd worden op een prachtige zonsondergang. Ik zeg het je: beach life is the best life!

@17 Islands Marine Park, Indonesie

@Maupiti, Frans Polynesie

@Hoek van Holland

@Hoek van Holland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s