De Muggenjacht

Elke zomer is het weer zover.. je ligt nietsvermoedend in bed, al half in slaap, als je ineens naast je hoort: “Shit. Een mug.” Voor sommigen (lees: ondergetekende) een signaal om iets dieper onder de dekens te kruipen zodat de mug niet bij je oor kan komen. Voor anderen een directe ‘call for action’: De Muggenjacht.

De Muggenjacht is niet zomaar iets. Het omvat meer dan de gebruikelijke opgerolde krant en een slaperig oog. Nee, de muggenjacht is een serieuze aangelegenheid, waarbij de jager (manlief) achtereenvolgens het grote licht aan doet, de keukentrap klaarzet, en de elektrische vliegenmepper uit de kast pakt. Klaarwakker speurt hij elke centimeter van de kamer en het plafond af op zoek naar een mug die met mijn blote (slaperige) oog amper te zien is. Wanneer het insect in kwestie gelokaliseerd is, wordt zo stil mogelijk de keukentrap in gereedheid gebracht en niet veel later staat de mug oog in oog met de jager. De laatste voorzien van elektrische vliegenmepper.

Er volgt nog net geen schermutseling, waarna de jager teleurgesteld terugkeert van de trap. Mis. Een nieuwe poging volgt en bovenstaand ritueel herhaalt zich net zolang totdat de mug in kwestie op niet subtiele wijze geelektrocuteerd is. Het muggenlijkje wordt voorzichtig naar de badkamer gebracht en daar zorgvuldig weggespoeld. Die zien we niet meer terug!

Helaas blijft het niet altijd bij 1 mug en het kan dus zomaar voorkomen dat de nachtrust ruw onderbroken wordt door een waar jachritueel, waarbij de ene na de andere mug ‘rucksichtlos’ aan zijn (haar) einde komt. Waarna de jager weer rustig de keukentrap opbergt, de elektrische vliegenmepper in de kast legt, en terug naar bed keert.

Eindelijk! Nu gaan we lekker slapen! Totdat… (je raadt het al)… ik wakker schrik uit een diepe slaap terwijl ik naast me iemand zuchtend hoor zeggen: “Shit.” En het hele ritueel weer van voor af aan begint..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s