Nesteldrang

Nesteldrang: een opruim-, schoonmaak- en koopwoede die veel vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap. Nu mag best gezegd worden dat ik al jarenlang aan één van de drie vormen van nesteldrang leidt. De postbezorger van Postnl kent me inmiddels en begroet me sinds kort ook buiten onze straat. Ook heb ik een bijna hechte band met de medewerkers van Vivant (de lokale sigarenboer tevens Postnl-punt). Wanneer ik daar binnenkom wordt ik meestal enthousiast begroet met de medeling dat er wel of geen pakje voor me is. Zelfs als ik alleen maar postzegels kom kopen.

Opruim- en schoonmaakwoede zijn me tot nu toe gelukkig (helaas?) bespaard gebleven. Ok, ik voel wel de druk om tijdens mijn verlof nu eindelijk de boekenkast eens leeg te ruimen (want waar heb je vandaag de dag eigenlijk zoveel boeken voor nodig?), maar dat is ook omdat ik graag een zinvolle dagbesteding heb.

Wel nieuw is een soort bizarre belangstelling voor koken en bakken. Zou het komen door mijn nieuwe keuken? Of bestaat er nog een vierde variant van nesteldrang: kookwoede? Terwijl ik dit typ staat er namelijk een pan met (hou je vast) druivenjam met port te pruttelen op het vuur. Waarom? Omdat het kan. Omdat ik heel veel druiven in mijn tuin heb en eigenlijk niet zo goed weet wat ik ermee moet doen. Om gewoon te eten zijn ze nogal zuur en wijn maken leek me vrij zinloos aangezien ik die voorlopig toch niet mag drinken. Dus is het druivenjam geworden. Vier potten maar liefst. Met port. Dat dan weer wel. Er hangen ook nog 6 appels aan een boom, in afwachting van hun nieuwe rol in een appeltaartje of appelmoes. 🙂

Nu is het dus alleen nog wachten op de schoonmaakwoede. Ben benieuwd of die zich nog gaat aandienen in de komende weken. Ik zag net al wel wat stof op een van de plinten liggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s