Als je geen zin hebt in de yoga-les

Een praktische handleiding voor baby’s vanaf 6 weken

Heeft jouw moeder ook een lesje mama-baby yoga gepland? En heb je er, net als ik, weinig zin in? In deze blog leg ik je uit hoe je hieraan kunt ontsnappen.

Je kunt natuurlijk beginnen met tegenstribbelen als mama je jas aan wil trekken. Helaas is dit vaak niet erg effectief ondat mama groter en sterker is en dus altijd wel een manier vindt om die mouwtjes om jouw armpjes te wurmen. Maar… je kunt deze techniek wel gebruiken om tijd te rekken in de hoop dat mama de bus mist. Helaas zijn veel mama’s hierop voorbereid en leidt deze actie op zijn best tot een verkorte wachttijd bij de bushalte.

Dan volgt de reis naar de yoga locatie. Mama zal hiervoor de kinderwagen nemen (en de bus) of met de auto gaan. In beide gevallen betekent het een ritje waarbij je al snel in slaap zal worden gewiegd. Probeer je hier niet tegen te verzetten, maar maak van de gelegenheid gebruik om energie te verzamelen voor de serieuze verzetsacties die gaan volgen. Je hebt deze energie hard nodig, dus zorg dat je uitgerust bent!

Aangekomen op de yoga-locatie is het tijd voor het echte werk. Wacht hiermee tot de les begonnen is en mama samen met de andere mama’s in een kring zit om liedjes te zingen. Dit is het juiste moment voor actie 1: het veinzen van buikkrampjes. Huil hard en doordringend, zodat mama de yoga-juf niet kan horen en al haar aandacht nodig heeft om jou te sussen. In het begin zal ze nog proberen om de poses met 1 arm mee te doen maar ze zal er snel genoeg achter komen dat dat niet werkt.

Na ongeveer een half uur buikkrampjes kun je overstappen naar het honger-huiltje. Zeker als mama flesjes geeft, ga je haar hiermee wel met wat extra werk (en frustratie) opzadelen. Sommige locaties hebben bijkomend voordeel dat er geen magnetron is dus als mama slecht is voorbereid, vergt dit wel wat extra inspanning voordat er een flesje klaar is. Deze tijd kunnen jullie uiteraard niet aan de yoga besteden.

Heeft mama het na het geven van het flesje nog niet opgegeven of is er tijd over? Dan kun je het beste als genadeslag nog een spuitluier produceren. Hierbij wordt mama niet alleen gedwongen om jouw luier te verschonen ten overstaan van alle andere moeders, ze moet jou ook nog volledig van schone kleertjes voorzien. Helaas was mijn mama goed voorbereid met extra pakjes, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na 1 uur konden mama en ik nog 5 minuten met de les meedoen. Dat was wel te overzien. Na afloop ging mama lunchen en heb ik heerlijk geslapen in de kinderwagen. Verzet kost immers veel energie! De yoga-les is voorlopig uit mijn agenda geschrapt 💪😎