Creatief met papaya

Sinds afgelopen maandag verblijven we in El Colorado. Onze uitvalsbasis voor de skigebieden El Colorado, La Parva en Valle Nevado. Echter, het dorpje El Colorado blijkt slechts een verzameling apartementen te zijn en geen “knus” bergdorpje zoals je zou verwachten. Nergens is een gezellig restaurantje, een bakkertje, of zelfs een supermarktje te bekennen. Gelukkig hebben we eten meegenomen voor de eerste drie dagen, maar daarna wordt het wel behelpen. En om nou twee keer 40 haarspeldbochten te nemen voor een paar boodschapjes?

Ten aanzien van het avondeten nemen we dus een praktische instelling. Het hoofddoel is in leven blijven. Niet perse lekker eten. En dus moeten we creatief zijn met de tien ingrediënten die in onze koelkast langzaam liggen te bevriezen, in combinatie met ingrediënten die we op de piste zouden kunnen bemachtigen.

Een uitstekende gelegenheid dus om nieuwe recepten te ontdekken! Want hoewel we ruim gesorteerd zijn in drank en chips, hebben we over andere ingrediënten wat minder goed nagedacht. De gekochte papaya, bijvoorbeeld, blijkt pompoen te zijn en we zoeken naarstig naar een goede toepassing van deze groente in recepten die tevens andere ingrediënten uit onze voorraad bevatten, zoals sesamolie of soyasaus. Uiteindelijk maken we een omelet met pompoen en tomaat en die is eigenlijk helemaal niet slecht!

Dus voor degenen die ook onverhoopt met pompoen zijn thuisgekomen en schaars gesorteerd zijn in overige levensmiddelen, delen we graag ons recept.

Recept

Benodigdheden:

– 150g voorgesneden pompoen (in stukken, niet te verwarren met papaya)

– 6 middelgrote roma tomaatjes

– 4 eieren

– 2 zakjes zout van Juan Valdez Café (links naast de skilift)

Bereidingswijze:

Snij de pompoen en de tomaat in kleine stukjes. Kluts de eieren en meng het zout er doorheen. Bak de pompoen in een hapjespan tot deze gaar is. Voeg dan de stukjes tomaat toe en als laatste de geklutste eieren. Met het deksel op de pan gaar laten worden en na ongeveer 5 minuten (eventueel in delen) omdraaien. Tijdens het koken raden we een glas half bevroren cola aan.

Wijntip: Tabali Pedegroso Gran Reserva Sauvignon Blanc 2017.

Toetje: mini Snickers en nog maar een glas wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s