En toen waren er nog acht

In het dorpje Machuca wonen acht mensen. En omdat het dorpje op de route ligt en een tourtje bij voorkeur meerdere highlights heeft, is dit blijkbaar een reden op zich om er te stoppen.

“Guys, our next stop is Machuca. There are only 8 people living in this village”.

Let’s go and overwhelm them with 200 visitors per day??

In het dorpje staan ongeveer 20 huizen, waarvan er dus maximaal acht bewoond zijn. Behalve deze 20 huizen staat er ook een kerk, waar ze denk ik net met zijn allen in passen.

Deze kerk staat aan de andere kant van het dorp, reden dus voor de toeristen om even heen en weer door het dorpje te lopen en de inwoners van Machuca van dichtbij te bekijken. Deze inwoners, op hun beurt, proberen hun status als toeristenattractie te benutten en wat bij te verdienen.

Tijdens ons bezoek waren vijf van de acht inwoners zichtbaar aanwezig. Eentje beheert de toiletten (300 pesos per persoon) die zeer waarschijnlijk na de toename in toerisme geplaatst zijn.

Twee anderen verkopen spiesjes lama-vlees. Grapje. Geitenvlees zo blijkt. Ze zijn wel de meest succesvolle ondernemers ben ik bang.

Nummer 4 in het dorpje probeert zich te onderscheiden door zijn lama te exploiteren. Drie foto’s met de lama voor slechts 1000 pesos.

En bewoner nummer 5 zorgt voor de muziekale omlijsting terwijl hij kruiden probeert te verkopen.

Bewoners 6, 7 en 8 waren niet thuis, ziek, of zijn gewoon binnen gebleven. Terecht. Want eerlijk is eerlijk. Ik heb wel een beetje te doen met deze acht mensen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s