Living the teenage dream

Ik vraag me vaak af wat kinderen toch de hele dag op die telefoons aan het doen zijn. Als ik af en toe stiekem meekijk zie ik nagels gelakt worden of iemand die in sneltreinvaart een taart bakt. “Zou je niet beter kijken naar iets waardoor je goed geïnformeerd wordt?” vraag ik dan. Nou, de afgelopen dagen is gebleken dat YouTube en Instagram ook volstaan met dingen waardoor je goed geïnformeerd wordt. En in New York is het dus maar de vraag wie de stad aan wie laat zien.

Lotte vs Vares: de aftermath.

Samen met Lotte verken ik de “concrete jungle where dreams are made”. En we zijn op een quest. Ons hotel ligt aan de rand van Chinatown en dus vlakbij Soho. Samen struinen we langs leuke, hippe boetiekjes tot ik ineens hoor: “Hé, hier is een Brandy Melville” Huh? Ik heb nog nooit van Brandy Melville gehoord, maar we staan stil voor een winkel met kleine topjes en andere hippe kleding. Even later lopen we een rondje in deze boetiek en wordt mij uitgelegd dat dit de favo winkel is van een van de YouTubers die Lotte volgt. Mijn observatie van kleine topjes blijkt ook correct, want deze winkel specialiseert zich in croptops. Oftewel naveltruitjes. 1-0 voor Lotte.

Mijn eer wordt gered door iedereen mee te nemen naar Hudson River Park voor een vertoning van Wonder Woman in een openluchtbioscoop. Hoe hip. 1-1 😀

Op dag 2 weet ik Lotte te verleiden tot een bezoek aan Rockefeller Center (het argument: goeie NY skyline foto’s voor Insta!). We plannen een wandeling over 5th avenue die ons langs de Flatiron Building en het Empire State Building moet brengen, met als einddoel het dak van Rockefeller Center. Deze route blijkt een perfecte dekmantel voor een ware shopping spree te zijn en een paar uur later hebben we nog geen kilometer afgelegd, maar wel al tassen vol nieuwe kleding verzameld. We besluiten af te sluiten met een freakshake bij Black Tap. Een freakshake?? Yup, een belachelijk grote, gedecoreerde milkshake. Teveel, te zoet, te duur, maar aan de clientèle te zien een must-do voor girls van alle leeftijden. Rockefeller Center hebben we nooit bereikt. 2-1 voor Lotte.

Een bezoek aan de laatste superhero film “Antman and the Wasp” laten Marc en ik schieten voor wat adult entertainment. Gewapend met een speelkaart en verscholen achter een masker bezoeken we een immersive theater waar de scenes zich continu verplaatsen en afspelen op verschillende plekken in wat het beste omschreven kan worden als een haunted mansion. Interessant maar ook een beetje vaag, dat wel. Het blijft dus 2-1.

Dag 3: nieuwe rondes, nieuwe kansen! Na een bezoek aan Queens Plaza Mall vanwege de Target en Hot Topic heb ik kaartjes voor Standup Comedy bij Upright Citizens Brigade. Een geslaagde avond en in onze Uber terug naar het hotel komen we een eindstand van 2-2 overheen. Pfhew!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s