Voetbalteam of seksclubje?

Eerlijk is eerlijk, het succes van ons voetbalteam kan grotendeels verklaard worden door de inzet en toewijding van 1 man: onze coach. Weer of geen weer: elke training en elke wedstrijd staat hij weer voor ons klaar. Blijkbaar heeft ook deze man altijd zin.

Je moet het hem maar te doen geven. Een gemiddelde training trekt zo’n tien tot zestien dames, die in de eerste plaats komen voor de gezelligheid. Dat betekent keuvelend een paar rondjes inlopen en vervolgens doorkletsen terwijl de coach een oefening probeert uit te leggen. Op een slechte dag gaat de Blue Tank ook mee en gebeurt dit alles onder luide muziek. Tsja, probeer dan maar eens de aandacht te krijgen voor een rij plastic hoedjes en een ingewikkeld patroon van afleggen en doorpassen.

In tegenstelling tot de F-jes die ongeveer van hetzelfde niveau zijn, hebben de dames van PVC Dames I ook een mening. Elke poging om iemand te corrigeren kan dan ook rekenen op het bekende “Ja, maar..”. Om nog maar te zwijgen over gevoelens. Want een nieuwe (team)sport beginnen na je veertigste brengt het kleine meisje in ons naar boven. En dat gaat gepaard met de gebruikelijke angsten en onzekerheden (waarom sta ik altijd wissel? wat betekent het dat ik in team wit zit en niet in team blauw?)

Gelukkig zijn er ook voordelen:

Te beginnen met twee keer per week het gezelschap van tien tot twintig dames die soms zelfs naar je luisteren. Waar de meeste mannen zich druk maken om die ene vrouw die niet naar ze luistert, kan onze coach meestal wel rekenen op 20% aandacht. Dat zijn er toch al gauw twee tot vier. Niet gek lijkt me!

Een onbedoeld bijeffect is daarnaast het respect van andere mannen wanneer we gaan stappen. Geen grap. Als we met zijn allen op een feestje zijn, wordt er vaak met een mengeling van verbazing en nieuwsgierigheid gekeken. Wat doet die ene man met al die vrouwen? Een enkeling is zelfs dapper genoeg om aan onze coach te vragen hoe het zit. De antwoorden variëren hierbij van “zij zitten in het voetbalteam dat ik coach” (de waarheid) tot “we hebben een seksclubje” (you wish!). Op deze laatste verklaring reageerde een assertieve man zelfs met “nou, als je een keer niet kan..!” Zo zie je maar weer: zelfs buiten het veld kun je plezier hebben met zo’n team.

Maar het allermooiste is natuurlijk het teamuitstapje. Vorig jaar gingen we naar Ibiza. Mocht de coach zomaar op vakantie met 12 vrouwen. In 1 huisje. Afgelopen zaterdag publiceerde het NRC een twee pagina’s grote advertentie van de ExperienceTravel Bucketlist voor 2019. Op nummers 7, 11 en 19 respectievelijk De ijsberen op Spitsbergen, Antarctica en de Noordpool. Lekker koud. Zeg nou zelf: zou je niet veel liever gewoon met 12 leuke vrouwen in een huisje op Ibiza zitten?

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. Dat biedt dus perspectief voor de man die nog twee avonden en een zondagochtend vrij heeft in zijn agenda!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s