Allemaal slimme mensen… en ik.

De komende twee weken verblijf ik in Kent Vale, het wooncomplex behorende bij de National University of Singapore (NUS). NUS is een van de topuniversiteiten wereldwijd en nr 1 in Azië. Als je rondloopt op de campus word je overal herinnerd aan de fantastische uitvindingen die hier haar oorsprong hebben.

Op Kent Vale wonen alleen maar mensen die bij NUS werken. Verdeeld over ongeveer 800 apartementen wonen hier professoren van NUS met hun gezin. Nog eens drie hoge gebouwen met ‘serviced apartments’ bieden tijdelijke woonruimte aan mensen die voor korte tijd bij NUS zijn voor onderzoek of om les te geven. Kent Vale is dus een soort hotspot waar slimme mensen wonen. En dat is best een vreemde gedachte. Want dat betekent dat iedereen die ik hier tegenkom minstens net zo slim is als ik (maar waarschijnlijk slimmer!).

Ik ben hier dus 24/7 omringd door slimme mensen. Ik hoop dat het besmettelijk is. Er is alleen één klein probleempje: de slimme mensen en ik doen niet veel dingen samen. In de gym ben ik vaak alleen, en aan het zwembad zie ik vooral slimme mensen in wording (onder de 10). Ook de tennisbaan is al dagenlang verlaten. Blijkbaar verkwisten echt slimme mensen hun tijd niet aan roddelblaadjes lezen aan het zwembad of ’s avonds een biertje drinken op het dak van het complex. En afgaande op wat ik zo op het eerste oog zie, denk ik ook niet dat ik ze ga tegenkomen in één van de shoppingmalls die Singapore rijk is.

Gelukkig is er hoop: elke ochtend van 7:30 tot 10:00 is er het ontbijt-voor-slimme-mensen in de ontbijtzaal. Mijn wekker staat op 7:15. Zodat ik zeker op tijd ben en qua verzorging niet teveel uit de toon val. Want stel dat slimheid toch besmettelijk is..!

Uitzicht vanaf het dak.

National University of Singapore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s