Nooit te oud om iets nieuws te proberen!

Eén van de voordelen van mijn werk is dat je regelmatig in contact komt met andere culturen. Mijn co-auteur in Singapore is een perfect voorbeeld: ze is opgegroeid in India en heeft sinds haar studie in de Verenigde Staten gewoond en nu dus in Singapore. We werken sinds 3 jaar samen aan een aantal projecten maar doorgaans overleggen we via Skype. Het voordeel van Skype is dat je niet hoeft te reizen en dat het dus efficient is. Het nadeel is dat je daardoor behalve over werk niet zo heel veel andere dingen bespreekt.

Hoe anders is dat als ik in Singapore ben! We leren elkaar steeds een beetje beter kennen en zij is net als ik heel open en direct. We hebben dus hele openhartige gesprekken over het leven, werk, carriere en relaties. En het grappige is dat we ondanks onze verschillende afkomst, tegen heel veel dingen hetzelfde aankijken. En dat we van elkaar proberen te leren. En dat laatste nemen we deze keer wel heel letterlijk.

Zij leidt een redelijk rustig leven met veel bezinning. En ze vindt dat ik daar wel wat van op zou kunnen steken, dus vorige week heeft ze meteen iemand geregeld voor een introductie in mediteren. Gevolg: afgelopen week heb ik mijn eerste drie meditatiesessies gehad. Sinds ze weet dat ik gek ben op Indiaas eten, ben ik ook al twee keer uitgenodigd om bij haar thuis te komen eten. De eerste keer kreeg ik nog bestek, maar blijkbaar was het gisteravond tijd voor de volgende stap. Onder toeziend oog van haar man en zoon (die me met een mengeling van nieuwsgierigheid en vermaak in de gaten hielden) heb ik de hele maaltijd met mijn rechterhand naar binnen gewerkt. En vergis je niet: dit zijn geen boterhammetjes, maar een nogal natte yoghurtrijst met saus en een soort mangosalade. Een echte ervaring dus!

Maar donderdag is het ‘pay-back’-time. Want mijn co-auteur is nog nooit in een bar geweest. Serieus. Nog nooit. Want ze drinkt niet. Nou zie ik dat laatste niet echt als een obstakel, dus heb ik haar voorgesteld dat ik haar meeneem naar een bar in Singapore. Eerst probeerde ze me nog te koppelen aan een vriendin van haar, maar met de nodige argumenten heb ik haar kunnen overtuigen. Donderdag is het zover. Dan ga ik haar meenemen naar één van mijn favoriete bars in Singapore. Als voorbereiding op een bezoek aan Kanaalzicht. En weet je.. ze zegt van niet, maar ik heb de indruk dat ze er best wel naar uitkijkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s